Jos tilausajobusseissa on yllätyksiä, niin eivät ne paikallisliikenteen autotkaan huonommiksi jää.
Viime viikon ikävin kohtaaminen oli paikkurissa höyryävän oksennus ektoplasman kanssa.
1298823423_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Perjantaina oli kuitenkin se hirviömäisin päivä (maanantait ja perjantait mennään aina ilman taukoja). Illalla tietyn kellon ajan jälkeen kuski siistii linja-auton itse. Näin eivät kaikki toimi. Tullaan iloisesti ilmoittamaan kuinka nippa nappa aikarajan sisällä ollaan ehditty paikalle. Jep, ja sitten häivytään.
Perjantaina olin yksin paikalla. Kaksi tuntia aikaa. Autoja saapuu pihaan tasaisena nauhana. Pölyt, imurointi, moppaus, vessat, ikkunat jne jne jne.
Sitten eteen tulee täysin räjähtänyt linjuri. Sipsejä, juomatahroja ja oikeastaan kaikkea ylimääräistä mitä kuvitella saattaa. Työaikaa enää 20 minuuttia jäljellä kun tartun toimeen. Ja TADAA yksi ihrapallokuski tulee kertomaan kuinka on ehtinyt ajoissa, lykkää avaimet minulle ja kertoo auton olevan "melko" likainen. Käytännössä se tarkoittaa pientä helvettiä. Väsyneenä ja kettuuntuneena purskahdin itkuun.
Hommat tuli kuitenkin hoidettua (ei priiman päälle) ja työaikakin ylittyi vain piirun. Tuntui että todella on ansainnut viikonloppunsa.
Kirjoitti Pöllö