Takana taas kerran huippukiireinen maanantai. Onneksi linja-autojen matkustajat pääasiassa osaavat käyttää roskakoreja sekä olla siivosti muutoinkin. Ikkunoissa nyt on aina nenän, otsan tai kädenjälkiä, mutta pääosin siis simppeliä hommaa siivota linja-auto.
Vaan olihan sitten yksi risteilyporukkaa kuljettanut helmi mukana. Autosta sai kerätä kaksi muovipussillista puoliksi juotuja Saku yms. tölkkejä. Jokainen tölkki piti tietenkin käydä tyhjentämässä aina bussin ulkopuolelle. Ei valittamisen aihetta, vaikka turhaa ajanhukkaa syntyykin tällaisista operaatioista.
Iloinen yllätys vessassa kruunasi päivän. Jolle kulle on tullut paha olo reissatessa ja paha olo on päätetty sitten sijoittaa lavuaariin ja lattialle. Linja-autossahan ei vesihana ole käytössä talviaikaan. Onneksi auto oli vielä lämmin. Oksennuksen sai kerättyä pois. Lattialta matto huuhteluun.
Toivoisin kovin, että reissaajat varustautuisivat jatkossa vaikkapa omalla käsilaukulla. Sinne saa oksentaa. Ja jos tuo veska ei sovi matkustajan ulkoiseen olemukseen niin voisi edes yrittää tähdätä ennemmin pönttöön kuin lavuaariin.
Em. pahan olon sijoituskohteet tuntuvat olevan kovasti myös suosiossa urean loppusijoitukseen.
Oi aikoja...
1295949071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kirjoitti Pöllö